زندگی نامه استاد ناصر چشم آذر
ناصر چشم آذر، کارکشته در خلق، تنظیم و اجرای موسیقی به تاریخ دهم دیماه ۱۳۲۹ ه.ش در شهر اردبیل و در خانواده ای هنری بپا به عرصه وجود نهاد.از آثار ناصر چشم آذر میتوان به برقص، شکوفه های ایران، خواهران غریب و ..همچنین در زمینه سریال تلویزیونی، سریالهای قصه های مجید .و..اشاره کرد.
1400/11/25زندگی نامه استاداسماعیل ادیب خوانساری
اسماعیل نکیسا که بعدها به ادیب خوانساری تغییر نام داد، از پیشکسوتان آواز معاصر ایران و از اولین خوانندگانی بود که همزمان با آغاز فعالیت رادیو ملی ایران به سال ۱۳۱۹ در آن مشغول به کار شد.
1400/11/03زندگی نامه استاد ایرج خواجه امیری (حسین خواجه امیری)
ایرج، خواننده مردمی که شهرت و محبوبت را در دوران مختلف سالهای زندگی نه تنها بین مردم و هوادارانش، بلکه در بین تمام بزرگان موسیقی این کشور هنر پرور داشته و دارد. او هنوز هم محبوب دلهاست. او را پلهوان آواز ایران لقب داده اند.
1400/10/03زندگی نامه استاد رضا محجوبی
استاد رضا محجوبی (متولد 1277 در تهران) نوازنده سرشناس و بزرگ ساز ویولن بود. اولین حامیان موسیقی رضا، خانواده هنر پرورش بودند. پدرش عباسعلی ناظر، نی می نواخت و مادرش فخرالسادات پیانو. او برادر بزرگتری داشت که نام و آوازه اش در آسمان موسیقی ایران پر فروغ است.
1400/09/14زندگی نامه استاد جلالالدین تاج اصفهانی
جلالالدین تاج اصفهانی، یکی از خوانندگان نامی ایران معاصر بود که به سال ۱۲۸۲ خورشیدی در اصفهان، مهد هنر و موسیقی ایران، زاده شد. پدرش شیخ اسماعیل از اهالی هنر و آشنا با گوشهها و ردیفهای آوازی در انواع دستگاه موسیقی سنتی بود و از آن جهت که بر منبر وعظ نیز با صدایی گرم و گیرا میخواند به تاج الواعظین شهرت داشت.
1400/08/08زندگی نامه استاد اسدالله ملک
اسدالله ملک، زاده ۱۴ مردادماه سال۱۳۲۰، در محله دروازه دولت تهران و در خانواده ای اصالتا گیلک به دنیا آمد. پدرش نجاری چیره دست و دو برادرش حسین و عبدالله به ترتیب نوازنده سنتور و تنبک بودند.
1400/07/11زندگی نامه استاد پرویز یاحقی
استاد پرویز صدیقی پارسی معروف به پرویز یاحقی، از پیشکسوتان ویولوننواز موسیقی سنتی ایرانزمین، در آخرین روز از تابستان سال ۱۳۱۵ ه.ش. در یکی از محلات قدیمی تهران بهنام خانقاه و در خانوادهای سرشناس و هنرپرور چشم به عالم گشود. پدر پرویز، از کارمندان عالی رتبهی وزارت امور خارجهی وقت بود و بر خلاف دیگر اعضای خانواده مخالف سرسخت گرایش پسر به موسیقی.
1400/06/26زندگی نامه استاد امین الله رشیدی
امین الله رشیدی، یکی از خوانندگان خوش ذوق، زنده دل، خوش پوش و بسیار دوست داشتنی کشورمان ایران می باشد. ایشان با نوآوری در تلفیق موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی مدرن، سبکی از ترانه سازی را خلق کرد که مهر و موم به نام خود ایشان می باشد. استاد رشیدی علاوه بر خوانندگی، آهنگسازی هم می کرد، همچنین طبع شاعری نیز داشت
1400/06/02زندگی نامه غلامحسین بیگجه خانی
استاد غلامحسین بیگجه خانی تار نواز بزرگ کشورمان، از آن دسته نوازندگانی است که در تاریخ موسیقی کشور و در قید حیات خویش، آنطور که شایسته مهارت و خلاقیت او بود نمود گسترده ای نیافت. در این مقاله قصد داریم زندگی نامه ایشان را مروری کرده و از فراز و نشیب های عمر او سخن گوییم.
1400/01/31زندگی نامه استاد علی تجویدی
استاد علی تجویدی، نوازنده چیره دست سازهای ویولن و سه تار، آهنگساز بزرگ، محقق و نویسنده علوم مربوط به موسیقی و چهره ماندگار هنری ایرانی بود.. وی در تاریخ ۱۵ آبان ۱۲۹۸ در تهران و در خانواده ای اصالتا اصفهانی چشم به جهان گشود.
1399/11/15زندگی نامه استاد نصرالله زرین پنجه
نصرالله زرین پنجه، آهنگساز و نوازنده نامدار ساز تار در سال ۱۲۸۵ ه.ق در تهران متولد شد.تنها ۱۳ سال داشت که نزد ربیع خان ، برادر درویش خان بزرگ به آموختن مقدمات و اصول نوازندگی ساز تار پرداخت.به جز ساز تار، در نواختن سازهای سه تار، بربط و ترومپت نیز مهارت داشت.
1399/08/09زندگی نامه استاد حسین تهرانی
حسین تهرانی نوازنده برجسته ساز تنبک در سال ۱۲۹۰ در تهران چشم به جهان گشود. در آن زمان چیزی به نام خط نت برای تنبک تعریف نشده بود و او نخستین کسی بود که نت نگاری برای تنبک را وارد موسیقی نمود. پس بی سبب نیست که حسین تهرانی را طلایه دار تنبک نوازی امروزی می نامند.
1399/07/21زندگی نامه نورعلی برومند
در تاریخ معاصر موسیقی ایران، دو تن نقش کلیدی و بسیار حساسی را در انتقال اصولی و صحیح شیوه های موسیقی سنتی ایران به نسلهای بعدی داشته اند؛ استاد نورعلی خان برومند و ابوالحسن صبا. نورعلی خان برومند موسیقی دان تحصیل کرده و آکادمیک کشورمان، نوازنده سازهای تار، سه تار، تنبک و سنتور، ردیف دان و آوازشناس بزرگ در سال ۱۲۸۵ در شهر تهران دیده به جهان گشود.
1399/06/09زندگینامه استاد غلامحسین درویش (درویش خان)
غلامحسین درویش معروف به درویش خان، موسیقیدان شهیر و بزرگ مقام ایرانی، صاحب سبک و از پیشگامان نوسازی ساختار موسیقی سنتی، مدرس و نوازنده چیره دست سازهای تار و سه تار، در سال ۱۲۵۱ در تهران دیده به جهان گشود. دامنه فعالیت های او به اواخر دوره قاجار بر میگردد.
1399/05/17زندگینامه استاد یوسف فروتن
شاید نسل کنونی استاد یوسف فروتن را نه به خاطر شنیدن اجراها و آثار، بلکه به دلیل حسن شهرتی که این نوازنده بزرگ در زندگی خود داشت به یاد می آورند. ایشان اهل اجرا در صحنه های مختلف و نشان دادن هنر خود نبود. به همین دلیل آثار زیادی از ایشان در دسترس نیست و بیشتر بزرگی هنر و شخصیت ایشان به نقل از اطرافیان و شاگردانی که داشته سینه به سینه گردیده است.
1399/02/11بیوگرافی اساتید موسیقی ایرانی
دسته بندی های اصلی سایت نت به نت: