آخرین تخفیف بزرگ نت به نت فرصت را از دست ندهید
جستجو

آموزش آهنگ روزی روزگاری (ترانه خراسانی) برای سنتور

62
دانلود ویدیو
نماد نت به نت

آموزش آهنگ روزی روزگاری (ترانه خراسانی) برای سنتور

در این ویدیوی رایگان، آموزش یک آهنگ محلی معروف که به اسم "روزی روزگاری"  یا "ترانه خراسانی" شناخته می شود، برای ساز سنتور تدریس می شود. این آهنگ را شما هنرجویان قبلا در دوره متوسطه آموزش سنتور وبسایت نت به نت که بر اساس کتاب شیوه سنتور نوازی پشنگ کامکار بود، کار کرده اید. اما در آن زمان سطح سختی این آهنگ برای هنرجویان مبتدی یا متوسطه بوده است. اکنون در این درس استاد رسولیان با وارد کردن زینت ها و تکنیک های سنتور نوازی، مثل دراب ها، تکیه ها و مضراب ریز، سطح آن را برای هنرجویان نیمه حرفه ای و حرفه ای تنظیم نموده است. پس چنانچه دوره متوسطه را گذرانده اید، به این آموزش بپردازید، ولی اگر مبتدی هستید، از پرداختن به این درس صرف نظر کنید.

 

شروع آموزش سنتور توسط استاد مصطفی رسولیان

 

درباره آهنگ روزی روزگاری

 روزی روزگاری نام یک سریال فاخر ایرانی به کارگردانی امرالله احمدجو بوده که در سال 1370 از تلویزیون پخش می شد. بازیگران بزرگ و نام آشنایی مثل خسرو شکیبایی، محمود پاک نیت، ژاله علو، گوهر خیراندیش، جمشید اسماعیل خانی، حسین پناهی و... در این فیلم ایفای نقش کرده بودند. اما از نکات قابل توجه آن موسیقی فیلم مخصوصا در تیتراژ انتهایی آن بود. اسبی سفید و آزاد، با سرعت زیاد در دل دشت و کوه می دوید و ریتم جذاب آهنگ با حرکات و نحوه دویدن اسب کاملا هماهنگ و همساز شده بود. هنوز هم با شنیدن این قطعه موزون می توان دویدن چهار نعل اسبی را در ذهن متصور شد.

آری، شما قرار است در این ویدیو، نواختن این آهنگ با سنتور را یاد بگیرید.

از طریق لینک زیر می توانید نت ساده روزی روزگاری را دانلود کرده و با استفاده از این ویدیوی آموزشی، نحوه اجرای حرفه ای آن را یاد بگیرید.

 

دانلود نت این آهنگ

 

این آهنگ که منطبق بر ترانه های محلی ناحیه خراسان است، توسط آهنگساز برجسته کشورمان، فرهاد فخرالدینی ساخته شده است.

 

دانلود آهنگ روزی روزگاری ساخته فرهاد فخرالدینی

 

آیا می توانم نحوه اجرای یک قطعه را به شکل دلخواه عوض کنم؟

یکی از راه های تنوع بخشیدن به نوازندگی، ایجاد تغییرات ریز و جزئی در نت های یک قطعه است. در آموزش آهنگ روزی روزگاری برای سنتور، ما نیز دقیقا همین کار را کرده ایم. یک ورژن ساده از نت نویسی این قطعه را با پرداخت های ریز و درشت و وارد کردن زینت ها، جلوه ای تازه دادیم و آن را از حالت مبتدی به حرفه ای تبدیل کردیم. تغییر در ملودی به سطح توانایی و مهارت هنرجو در نوازندگی بستگی دارد. مثلا هنرجو می تواند دو نت چنگ را به یک نت سیاه تبدیل کند تا در نواختن آن قسمت از قطعه، حالت تاکید ایجاد شود. می تواند از سنکپ و ضد ضرب استفاده کند. می تواند یک نت ساده را به ریز تبدیل کند و.... اتفاقا این گونه تغییرات برای مهارت و شناخت هنرجو از دنیای بی انتهای موسیقی نقش مثبتی دارد. اما برای آن بایستی چند شرط را بپذیرید.

1- ابتدا تمرین را به صورت دست نخورده و کامل یاد بگیرید. بعد از تسلط یافتن بر آن دست به تغییرات بزنید.

2- تغییرات بایستی در کشش نت ها باشد، نه در گام یا زیر و بمی یک نت. گاه اگر یک نت را با نت دیگر جایگزین کنید، کاملا اجرا فالش و از حالت نرمال خارج می شود.

3- قانون معادله میزان همیشه باید بر قرار باشد. به عنوان مثال شما نمی توانید یک نت سیاه را به سه نت چنگ تبدیل کنید. همواره باید مجموع کشش نت ها با مجموع ارزش زمانی ضرب های میزان برابر باشد.

4- تغییری که ایجاد می کنید، باید منطقی و به دور از اغراق باشد. مثلا استفاده بیش از حد از تکنیک دراب، کار را خراب می کند.

5- اصل امانتداری بایستی حفظ شود. نباید در آهنگسازی یک قطعه دست ببریم و چیز جدیدی خلق کنیم.

 

در ویدیوی زیر آموزش روزی روزگاری برای سنتور را به صورت رایگان مشاهده می فرمایید

 

موارد مشابه

آدرس اینستاگرام آدرس تلگرام آدرس لینکد این