جستجو

روش کوک سه تار به وسیله تیونر

5 ستاره
اشتراک گزاری

زمان ثبت:1397/06/04

روش کوک سه تار به وسیله تیونر

روش کوک سه تار به وسیله تیونر

سلام بر شما هنرجویان عزیز و علاقمندان به ساز سه تار در وب سایت نت به نت . چنانچه در آموزش های پیشین برای شما عزیزان توضیح داده شد، برای کوک کردن ساز سه تار چندین روش برای انجام آن به شما عزیزان توضیح دادیم و در این پست قصد داریم یکی از این روش ها را به طور کامل به شما آموزش دهیم. کوک کردن ساز یکی از چالش های حساس برای هنرجویان و نوآموزان ساز سه تار است. بطور معمول برای کوک کردن ساز سه تار یا شما باید گوش (شنوایی) قوی داشته باشید و نت ها را تشخیص دهید و یا اینکه آن را نزد دوست و آشنایی ببرید تا سازتان را کوک کند اما راه ساده تری نیز وجود دارد که از طریق آن شما می توانید خودتان به راحتی سازتان را کوک کنید. همانطور که در تیتر مطلب اشاره شد، در این آموزش، شما خواهید آموخت چگونه ساز خود را بوسیله تیونر کوک کنید. پس با ما همراه باشید و ضمن مطالعه دقیق مطالب، ویدیوی آموزشی تهیه شده را به خوبی مشاهده کنید تا به طور کامل و جزء به جزء به کوک ساز سه تار بپردازیم.

 

آموزش سه تار در وبسایت نت به نت

 

کوک سه‌ تار

دوستان عزیز! دقت داشته باشید که کوک اصلی سه تار «دو-سل-دو-دو» یعنی از پایین سیم سفید دو، سیم وسط (سیم زرد) سل و دو سیم کنار هم «سفید و زرد» دو کوک میشوند؛ اما معمولا در موسیقی ایرانی «نت دو» یک پرده پایینتر از دیاپازون کوک می شود. یعنی «سی بمل» و همچنین نت سل روی «فا» کوک می شود. البته پیشنهاد میکنم برای آنکه دچار سردرگمی نشوید، در شروع کار، طبق تیونر همان نت های: دو - سل – دو – دو» کوک کنید. توجه کنید سیم های سه تار را از روی تیونر مانند جدول زیر کوک کنید. البته تیونر نتها را به صورت الفبایی به شما نشان می دهد. در جدول زیر، ترتیب نتها به صورت هجایی و الفبایی مشخص شده است.

 

جدول اسامی نتها به انگلیسی و به ترتیب حروف

 

زمانی که صدای نت ها را شناختید و توانستید به راحتی صدای هر نت را تشخیص دهید، از آن پس فقط سیم اول را با تیونر کوک می کنید سپس به صورت گوشی (شنیداری)، بقیه سیم ها را با توجه به سیم اول کوک میکنید. واژه «گوشی» یعنی صدای نت ها در ذهن شما نقش بسته و دیگر نیاز به دستگاه تیونر نیست. بعدها دیگر همان سیم اول را نیز خودتان به صورت گوشی پیدا میکنید. نکته ای که لازم است به آن توجه داشته باشید آن است که اصلا از پاره شدن سیم نترسید، بگذارید آنقدر سیم پاره شود تا مقدار پیچاندن گوشی ها دستتان بیاید. در ضمن سعی کنید یک یا دو سری سیم سه تار یدکی بخرید و آماده داشته باشید تا اگر سیم پاره شد، خودتان بتوانید نسبت به تعویض سیم سه تار اقدام کنید. در مدت زمانی که سعی می کنید به شکل گوشی ساز را کوک کنید، احتمالاً زیاد پیش بیاید که سیم ها پاره شوند، اما تجربه شما در شناخت نت ها بیشتر می شود و در کوک کردن سازتان خودکفا و مستقل می شوید؛ پس، از پاره شدن سیمها نترسید. همیشه سعی کنید با همان کاری که از آن می ترسید، مواجه شوید. شاید چند بار دچار شکست شوید و موفقیت آمیز نباشد اما بالاخره راهکار را یاد میگیرید و این یادگرفتن اساسی و ماندگار است. پس همین الان که محتوای این مطلب و ویدیوی آموزشی را مشاهد کردید، دست به کار شوید.

 

بسته آموزشی ماهور قدم اول برای آموزش سه تار

 

مراحل کوک‌ سه‌ تار با استفاده از تیونر

1. دستگاه تیونر یا اپلیکیشن تیونر را آماده کنید و در مقابل چشم های خود قرار دهید.

2. ابتدا به سیم اول سازتان «سیم سفید» مضراب بزنید و ببینید روی صفحه تیونر نام چه نتی را می نویسد، آن را با جدول بالا مقایسه کنید. هر آنچه تیونر شما نشان داد را با شناخت دایره نت ها، به نت دو نزدیک کنید، به اندازه ای که تیونر دو را به شما دقیقا روی حرف «سی» نشان دهد. اگر دقت کنید متوجه می شوید که عقربه تیونر شما را راهنمایی می کند و اینگونه خواهید دانست که گوشی ها را بیشتر به کدام طرف بپیچانید. اکنون سیم اول روی نت دو کوک شده است.

3. سیم وسط «سیم زرد» را نیز مطابق مراحل بالا روی نت سل کوک کنید.

4. کوک کردن سیم های بم، کمی حساسیت و دقت بیشتری لازم دارد. هنگامی که سیم سفید رنگ را، روی نت دو کوک کردید، سیم زرد بم را هم با تیونر روی همان نت دو کوک کنید. سپس به آن مضراب بزنید. با روش گوشی (شنیداری) هم تست کنید که هر دو سیم، دقیقاً هم صدا باشند.

اگر این مراحل را چند بار تکرار کنید، دیگر خودتان خواهید توانست به راحتی سازتان را کوک کنید.

برای درک بهتر مطالب و آموختن نکات کلیدی بیشتر، حتماً ویدیوی آموزشی را مشاهده فرمایید.

 

در قسمت پایین، ویدیوی آموزشی کوک سه تار بوسیله تیونر را مشاهده کنید

 

 

آشنایی با کوک اصلی سه تار

در حالت اصلی سه تار « دو – سل – دو – دو » کوک میشود . سیم اول از پایین « دو » - سیم دوم ، سیم زرد رنگ « سل » - سیم سوم « دو » - و سیم چهارم، سیم زردرنگ ضخیم « دو » . تا اینجا قبول ؟ دوستان این کوک دیاپازون است . شاید بپرسید دیاپازون چیست؟ دیاپازون یک مرجعی برای نت ها است. قبلا هم گفتیم کوک « دو – سل – دو – دو » مقداری بالا است . به این دلیل سیم سفت تراست، لذا ارتعاش کمتری در سیم ها خواهیم داشت. ما میخواهیم آن حس و حال ولطافت صدای سه تار را، دریافت کنیم . برای همین، همان نت هایی که داشتیم را « یک پرده » پایینتر کوک میکنیم . یعنی سیم اول « سی » ، سیم دوم « فا » ، سیم سوم « سی » و سیم چهارم « سی » کوک میشود . پس دقت کردید چی شد . هر 4 سیم سه تار را، یک پرده پایینتر کوک میکنیم . الان صدای سازتان لطیف تر و طنین دار تر میشود .

 

آموزش تئوری موسیقی در وب سایت نت به نت

 

 

برای اطلاع از قیمت انواع ساز سه تار و خرید سه تار اصل اینجا را کلیک کنید

 

کوک سه تار بوسیله تیونر

 

بگذارید تیونر را به شما معرفی کنم . تیونر وسیله ایست که با آن ساز را کوک میکنند . عملکرد آن به این صورت است که شما به سیم مضراب میزنید، تیونر به شما نشان میدهد که سیمی که به آن مضراب میزنید، چه نتی است . کوک را انقدر بالا یا پایین میبرید تا به نت دلخواه برسید . تیونر در غالب دستگاه و همچنین اپلیکیشن جهت نصب روی گوشی تلفن همراهتان ارائه میشود . و اما روش کار چیست؟ گفتیم برای اینکه صدای مطلوب و طنین اندازی در سه تار خود داشته باشیم ساز را یک پرده پایین تر از دیاپازون کوک میکنیم . یعنی « سی – فا – سی – سی » . حالا شاید بپرسید حروف انگلیسی آن چیست؟ و اینکه درکدام گام از نت ها باید کوک شود .  معادل لاتین کوک ذکر شده، میشود « B - B - F - B » . در جدول زیر نام نتها بر اساس حروف لاتین، را مشاهده میکنید . چون برای کوک کردن سه تار با تیونر باید نام لاتین نت ها را بدانید . برای آشنایی با یک اپلیکیشن تیونر خوب مقاله معرفی تیونر برای گوشی اندروید را مطالعه بفرمایید . 

 

 

آموزش کوک سه تار در دستگاه های مختلف

 

سوالی چالش برانگیز برای هنرجویان تار و سه تار

 

خیلی از دوستان پرسیده بودند چرا موقع کوک، سیم ساز ما پاره میشود . اگر به نت های روی تیونر دقت کرده باشید کنار نت یک عدد نوشته شده که آن نشانگر آکتاو آن است . شاید بپرسید آکتاو چیست ؟ با توجه به دایره نت ها از هر نت « دو» تا نت « دو » بعدی هشت نت وجود دارد . به این یک اکتاو « حرف یونانی عدد هشت » این شد آکتاو اول . از نت « دو » تا نت « دو » بعدی میشود آکتاو دوم . یعنی همینطور به سمت نت های زیر تر میرویم . پس در تیونر عددی که کنار نت هست نشان دهنده آن است که، آن نت در کدام اکتاو قرار دارد . برای کوک سه تار ما به اکتاو سوم نیاز داریم . یعنی اعداد کنار نت ها باید 3 باشد ، و کوک به این شکل خواهد بود  « B3 – B3 – F3 – B3 » . علت اینکه گاهی موقع کوک کردن سیم پاره میکنید این است که ، از آکتاو سوم رد شده اید و به سمت آکتاو های بالاتر رفته اید . تیونر به شما نت سی را نشان میدهد، ولی کدام سی . شاید نزدیک « سی اکتاو پنجم » هستید و آنجاست که سیم در آستانه پاره شدن است . پس یاد گرفتیم که با توجه به تیونر، کوک سه تار یا تار شما  به صورت  « B3 – B3 – F3 – B3 »

 

 

 کوک سه تار به صورت گوشی

 

 عنوان اصلی مقاله ای که نوشته ایم « کوک سه تار در 3 دقیقه » است . اینجا به شما می آموزیم چگونه به سرعت، با استفاده از روش گوشی سه تار خود را کوک کنید . خوب، شروع میکنیم . این فرآیند 4 مرحله دارد . مرحله 1- طبق مطالب ذکر شده در قسمت قبل، سیم اول را « B3 » کوک میکنیم ، فقط برای سیم اول نیاز به تیونر داشتیم، ما بقی سیم ها را با توجه به سیم اول، به روش گوشی کوک میکنیم . مرحله 2 – پرده سل روی سیم اول را، بگیرید و مضراب بزنید . حالا سیم « دوم » را با توجه به این صدا، هم صدا کنید . مرحله 3 – به سیم اول به صورت « دست باز » مضراب بزنید ، سیم سوم را با صدای سیم اول، هم صدا کنید . مرحله 4 – این مرحله کوک سیم بم است . این سیم کمی دقت نیاز دارد، و باید به سیم ها به صورت جفتی مضراب بزنید . خوب دقت کنید یک هارمونی ایجاد شود . با کمی بالا و پایین بردن کوک موفق خواهید شد سیم ها را هم صدا کنید . معمولاً هنرجویان مبتدی هنگام کوک سیم « بم » دچار مشکل میشوند . به همین علت، مقاله ای با عنوان کوک سیم بم درسه تار، برایتان تهیه کرده ایم پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید .

 

مشاهده ویدئوی آموزشی کوک سه تار در 3 دقیقه 

 

 

اگر به ساز سنتور علاقه دارین پیشنهاد میکنیم حتما از قسمت آموزش سنتور سایت نت به نت دیدن کنید.

مطالب مرتبط

مشاهده همه

دیدگاه ها

ثبت دیدگاه جدید

متن نظر:
Captcha

محصولات پیشنهادی فروشگاه:

مشاهده همه
آدرس واتساپ آدرس تلگرام شماره همراه