آموزش سنتور- درس چهاردهم- تمرین های صفحه ۲۸ کتاب
- انتشار1399/10/17
- 0 نفر
- 217بازدید

درودی دوباره به شما دنبال کنندگان وبسایت نت به نت و علاقه مندان به یادگیری مجازی ساز سنتور. در این ویدیو درس چهاردهم از آموزش سنتور را مشاهده خواهید کرد که در برگیرنده تمرین های صفحه ۲۸ کتاب دستور سنتور استاد فرامز پایور می باشد. تمرکز این درس نیز همانند درس قبلی بر مضراب های جفتی است که جناب مصطفی رسولیان، مدرس ساز سنتور تمامی نکات را برای شما توضیح می دهند. احتمالا وقتی به دستورهای خطوط حامل برای مضراب های جفتی نگاه کنید، این سوال در ذهنتان شکل خواهد گرفت که چرا برخی از این مضرابهای جفتی بدون علامت هستند و مشخص نشده با کدام دست مضراب گذاری کنیم. برای پاسخ به این سوال باید انواع مضراب جفتی برای سنتور را برایتان شرح دهیم.
- مضراب جفتی روی سیمهای سفید و زرد: وقتی مضراب جفتی بر روی دو پوزیسیون یعنی سیمهای زرد و سفید باشد، علی القاعده مضراب گذاری روی سیم زرد با دست راست و سیم سفید با دست چپ انجام می پذیرد. به همین علت نیازی به مشخص کردن آن در خطوط حامل نیست.
- مضراب جفتی روی سیمهای یک پوزیسیون: مثلا وقتی قرار باشد مضراب جفتی روی سیمهای زرد فرود آید، در اینجا حتما باید نگارنده تمرین مشخص کند کدام دست سیم بالاتر و کدام دست سیم پایین تر را باید مضراب گذاری کند. لذا در کنار نت این مضراب جفتی، حتما دستور آن (علامت ۷ برای دست چپ و علامت ۸ برای دست راست) درج می گردد.
- مضراب جفتی روی یک سیم: مثلا هر دو مضراب قرار است همزمان روی نت c از سیمهای زرد فرود آید. در اینجا هم مشخصا دست راست نزدیک تر به خرک خواهد بود و دست چپ نیز در کنار آن مضراب گذاری خواهد کرد. پس در اینجا هم نیازی به علامت گذاری نیست.
- مضراب جفتی روی سیم سفید و پشت خرک: در این مورد نادر از مضرابهای جفتی، قاعده حکم می کند دست راست بر سیمهای سفید و دست چپ بر سیمهای پشت خرک مضراب بزند. بنابراین در این مدل هم نیازی به ثبت علامتهای دستوری در میزانها نیست.
سرعت اجرا یا تمپو عدد ۴۸ (کمی سریع تر از تیک تاک عقربه ثانیه شمار ساعت) و کسر میزان نیز دو چهارم خواهد بود که بیانگر وجود دو نت سیاه در هر میزان می باشد. تا درس آموزشی بعدی، موفق و پیروز باشید.
نظر دهید (برای اعضا)
به این مورد امتیاز بدهید